Site Overlay

Domáce marsmallow

Môj mangel je veľký experimentátor, a keď objavil, že marsmallow sa dajú urobiť aj doma, hneď sa do toho pustil. Tieto domáce cukríky majú penovú konzistenciu a aj chuťovo sú ako tie z obchodu.

Estetickosť by mohla byť vyššia, ale na naše účely stačí 😉

Suroviny:

  • 25g želatíny práškovej
  • 400g práškového cukru (podľa vašej muchovitosti, môžte dať aj viac)
  • voda
  • 3 PL medu
  • kukuričný škrob

Postup:

Do menšieho vyššieho plechu dáme papier na pečenie, aj po stranách, aby bol všade a potrieme ho olejom. Prichystáme si želatínu- vysypeme ju do misky, zalejeme asi 9 PL vody, pomiešame a zatiaľ odložíme.

Ďalej si do hrnca nasypeme cukor, prilejeme 160ml vody, med a zohrievame do varu a potom ešte varíme 5 minút. Miešame. Potom touto horúcou hmotou zalejeme odloženú želatínu. Šľaháme na najnižšom stupni, kým sa želatína nerozpustí. Potom na najvyššom stupni, kým nie je biela, hustá a lepkavá.

Keď je z nej takáto hmota, prelejeme ju na plech a dáme cca na 5 hodín stuhnúť do chladničky. Po tejto dobe už má marsmallow správnu penovú konzistenciu, stačí ho už len nakrájať na malé kocky a aby sa nelepili, trošku obaliť v škrobe. Alebo sa dajú aj povykrajovať jednoduché tvary vykrajovačkami (viď. môj pokus dole), aby to bolo estetickejšie. A ak by mali byť farebné, pridáme pri výrobe potravinárske faarbivo. Skladujeme v chlade.

A viete aké marsmallow sú najlepšie? Opečené nad ohňom na paličke pri opekačke! 😉 Alebo aj na batatových casserole, ktoré budeme robiť už čoskoro a recept poskytnem! 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Copyright © 2021 GreyCat. All Rights Reserved. | Catch Sketch by Catch Themes