Recept od kamarátky, taký jednoduchý a veľmi dobrý. U nás bola vzorka expresne rýchlo zjedená.

Suroviny:
- 40 dkg polohrubej múky
- 20 dkg maslo na pečenie
- 25 dkg strúhaný tvrdý syr
- 1 žĺtok
- 1 malá kyslá smotana
- polovica prášku do pečiva
- 2 KL soli
- bielok na potretie
- a na posypanie mak, sezam, ľan, himalájska soľ alebo čokoľvek, čo používate, alebo aj nič

Všetky suroviny pomiešame, vznikne také hutné cesto. Môžeme ho rozdeliť a postupne rozvaľkať cca na 3-5mm. Vykrajujeme praclíky, prípadne aj iné tvary, kreativita je neobmedzená. Poukladáme ich na papier na pečenie, natrieme bielkom, posypeme a pečieme na 200°C asi 20minút, alebo do zozlatnutia.
A potom už len schováme, aby sa hneď nezjedli 😛 😀
Dobrú chuť!